Tänään sain nauttia sellaisesta ylellisyydestä kuin oma aika.Käytin tämän mahdollisuuden lenkkeilyyn.Hölköttelin hiljakseen lapsuuden maisemissa. Lenkkini kulki ulkokuntoilulaitteiden ohitse ja suuntasin tutkimaan niitä tarkemmin. Päädyin tekemään tehokkaan koko kehon lihaskuntoharjoituksen kauniissa kevätsäässä.Mikäs sen mukavampaa.

Kunnat panostavat nykyään ulkoilureitteihin. Ulkoilun terveysvaikutukset ovat tiedossa ja kuntalaisten omaehtoisen liikunnan tukeminen on kansantaloudellisesti merkittävää. Ulkokuntoilulaitteet ovat yksinkertaisia ja turvallisia käyttää ja mikä parasta,niillä harjoittelu on ilmaista. Ulkoilureiteillä liikkuvat kaikenlaiset ja kokoiset kansalaiset,joten heidän joukkoonsa on helppo sulautua vaikka pieni epävarmuus piinaisikin.

Hyvä lihaskunto on edellytys tuki-ja liikuntaelimistön terveydelle.Terveysliikuntasuositusten mukaan sitä tulisi harjoitella 2 kertaa viikossa. Kuten kaikessa liikunnassa,tälläkin osa-alueella olisi tärkeää löytää itseään motivoiva tapa.Tässä olisi siis yksi vaihtoehto lisää.Ei kun vaan ulos pumppaamaan! :)