Nykypäivän kauneusihanteena on piukeat ja pyöreät pakarat. Olen täysin tämän kauneusihanteen kannalla. Vahvat ja lihaksikkaat pakarat näyttävät hyvältä erilaisissa housuissa ja hameissa, mutta eniten minua tässä kauneusihanteessa lämmittää tämän alueen lihasryhmien mukanaan tuomat terveysvaikutukset.

Lantion alueen lihakset, joihin myös pakarat kuuluvat, vaikuttavat selän ja lonkan  hyvinvointiin sekä myös polven linjaukseen. Lantion kautta kulkee voimia sekä ylös, että alaspäin joten on ihan loogistakin, että tämän kehonosan on oltava vahva. Pakaran sivuosan lihakset pitävät lantion linjassa esimerkiksi kävellessä ja vaikuttaa näin lonkan ja polven asentoon sekä selkään kohdistuviin voimiin. Iso pakaralihas on taas yksi selkää tukeva lihasryhmä.

Valitettavasti suurella osalla ihmisistä nämä lihasryhmät ovat hyvin heikot. Suurin syy tähän on passiivinen ja istuva elämäntyyli, jossa lonkan etuosan lihasryhmät pääsevät kiristymään ja blokkaavat pakarat pois käytöstä. Syynä on myös puutteellinen lihaskuntoharjoittelu sekä lihashuolto.

Pakaroiden harjoitus ei vaadi kalliita kuntosalikortteja. Näitä lihasryhmiä voi herätellä käyttöön ihan muutamin ja tehokkain kotiharjoittein sekä lonkan etuosaa avaavin liikkuvuusharjoittein. Ensi viikon jumppavinkeissä  keskitymme pakaroiden vahvistukseen.